Sănătatea se găsește în natură, în fructe și legume sau chiar în semințe. Spre exemplu, potrivit experților în medicină naturopată, semințele de floarea-soarelui sunt o adevărată comoară pentru sănătate, având rolul de a reduce inflamațiile din organism, în special în cazul persoanelor în vârstă dar reduc și riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

Potrivit experților în medicină naturopată, semințele de floarea-soarelui ajută la reglarea colesterolului rău - LDL - din sânge, în timp ce pe cel bun, HDL, îl măresc, prevenind astfel apariția unui atac de cord, a unui accident vascular cerebral. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale, prevenind apariția unor boli cardiovasculare.

Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă excelentă de vitamina E, motiv pentru care împiedică radicalii liberi să deterioreze celulele sănătoase din corp și stimulează chiar și sinteza ADN-ului care ajută la reducerea stresului oxidativ de pe urma radicalilor liberi.

Semințele de floarea-soarelui conțin și vitamina B3, adică niacina, care ajută la repararea ADN-ului și chiar la reducerea colesterolului total și a apariției bolilor cardiovasculare.

Nu în ultimul rând, semințele de floarea-soarelui conțin și fibre, care sunt responsabile de reducerea glucozei din sânge și prevenirea creșterii în greutate. În plus, acidul panthotenic sporește metabolizarea grăsimilor, carbohidraților și a proteinelor, transformându-le în energie.

Semințele de floarea-soarelui conțin calciu, magneziu, fosfor și cupru, minerale esențiale pentru menținerea sănătății oaselor, motiv pentru care acestea sunt recomandate a fi consumate și de către persoanele care prezintă risc crescut de a dezvolta osteoporoză. În cazul bolnavilor, acestea pot încetini progresul bolii și, de asemenea, ameliorează și durerile articulare.

Semințele de floarea-soarelui pot fi consumate cu ușurință fie în salate, în special în cea verde, de fructe sau cu piept de pui sau ton, în fulgii de ovăz de dimineață sau chiar în smoothie-uri ori în iaurt.

Articol citit de 1572 persoane