Uleiul esențial de oregano are puterea de a ameliora problemele tractului respirator, precum răceala și gripă, motiv pentru care îți propunem să descoperi cele mai bune remedii pe care le poți încerca acasă.

Oregano este o plantă aromatică, ce se înrudește cu menta și este recunoscută pentru proprietățile antivirale, antioxidante și antinflamatorii. Tocmai de aceea, îl poți folosi pentru combaterea răcelii și gripei.

Oregano conține compuși precum acid romarinic, timol și carvacrol, care ajută la ameliorarea simptomelor date de răceală și gripă.

Potrivit unui studiu, oregano ajută la combaterea bacteriilor, precum Staphylococcus aureus, una dintre cele mai comune cauze ale infecțiilor pielii. În plus, ele ajută la combaterea unor bacterii antibiotice.

Uleiul de oregano ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol din sânge și, potrivit unui studiu, are proprietăți antioxidante, fiind mai puternic de trei până la 30 de ori față de cimbru.

Uleiul de oregano ajută, de asemenea, la combaterea inflamațiilor din organism, grație unuia dintre unul dintre componente, precum carvacrol.

Ca să combați afecțiunile tractului respirator și să tratezi congestia nazală încearcă să pregătești o inhalație cu ulei de oregano.

Fierbe doi litri de apă în clocot, după care adaugă câteva picături de ulei de oregani și respiră deasupra vasului. Acoperă-ți capul cu un prosop și inhalează aburii aceia pentru 6-12 minute. Te va ajuta să-ți decongestionezi căile respiratorii și să te simți bine.

De asemenea, pentru ameliorarea durerilor în gât poți încerca să faci gargară cu apă caldă și ulei esențial de oregano.

Articol citit de 369 persoane