O mulțime de persoane din România, de toate vârstele, se confruntă cu diabet, o afecțiune ce apare atunci când secreția de insulină este produsă insuficient de celulele pancreatice ori atunci când insulina nu-și mai îndeplinește rolul în organism.

 

Deși nu poate fi tratat, diabetul poate să fie ținut în frâu, chiar și cu ajutorul unor remedii naturiste simple, pe care le poți încerca la tine acasă.

Așadar, pentru a menține glicemia în limite normale poți încerca o rețetă cu ovăz nedecorticat.

Tot ce trebuie să faci este să pui într-un pahar de 200 de ml ovăz nedecorticat, după care să-l verși într-un vas în care ai pus un litru de apă clocotită. Lasă totul la infuzat timp de 12 ore, după care strecoară amestecul și bea lichidul de 3 ori pe zi. Urmează această cură timp de 3 luni, după care fă o pauză de o lună.

 

O altă rețetă pe care o poți încerca este să amesteci 500 de ml de suc de ceapă cu 500 de ml de alcool etilic. Administrează câte o lingură pe zi, timp de o lună de zile, iar efectele se vor vedea rapid. Acest remediu naturist are puterea de a regla glicemia dar și funcționarea ficatului.

 

Decoctul de fasole uscată are, de asemenea, proprietăți excelente pentru diabetici, având rolul de a reduce cantitatea de zahăr din sânge. Lasă la înmuiat, timp de 2 ore, 100 de grame de păstăi uscate, pe care le-ai tăiat mărunt, într-un litru de apă. Fierbe-le până când lichidul se reduce la jumătate, apoi lasă-le la macerat o noapte întreagă. Bea lichidul rămas peste zi, între mese.

Articol citit de 3634 persoane