România are deja peste 3.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar numărul este în creștere. Odată cu acesta, oamenii devin tot mai panicați și se întreabă dacă virusul poate fi transmis prin mâncare ori ambalaje.

Ei bine, în ciuda distanțării sociale, oamenii sunt nevoiți să iasă din locuințe pentru a-și procura hrană, ceea ce înseamnă contact cu alți oameni ori obiecte atinse de ei.

Conform experților, coronavirusului se transmite prin picături de salivă ori mucus, eliminate prin tuse ori strănut. Asta înseamnă că poți să-l iei de la o persoană cu care ești în contact o perioadă mai mare de timp, dar și de pe suprafețe pe care au ajuns picăturile. Tocmai de aceea, este indicat să nu atingi lucrurile în public și apoi să duci mâna la nas ori la gură.

În ceea ce privește transmiterea coronavirusului prin mâncare, deocamdată nu există studii care să arăte că acesta poate fi transmis în acest fel. Totuși, dacă o persoană infectată a atins ambalajul în care se afla mâncarea ta, iar tu pui mâna pe el și nu te speli pe mâini ori o duci la nas, gură este posibil să iei virusul.

Tocmai de aceea, experții recomandă să dezinfectezi produsele pe care le achiziționezi, iar mâncarea pe care o comanzi să o pui în farfurii, iar apoi să te speli bine pe mâini. De asemenea, dacă ești panicată, pune la cuptorul cu microunde pentru două minute. Vei evita orice risc.

De asemenea, o atenție deosebită trebuie să o acorzi fructelor și legumelor, care trebuie să fie spălate foarte bine și, de asemenea. În plus, carnea ar trebui să fie bine gătită termic.

În plus, nu uita că igiena este deosebit de importantă pentru a preveni răspândirea virusului. Spală-te pe mâini și respectă regulile impuse de autorități pentru a reduce riscurile de răspândire a infecției cât de mult posibil.

Articol citit de 794 persoane