Dacă întrebi un copil care este mâncarea favorită îți va răspunde că preferă cartofii prăjiți. Iar același răspuns l-ai putea avea și de la adulți, însă aceștia nu sunt deloc sănătoși.
Cartofii conțin un mix de vitamine și minerale excelent, precum potasiu, magneziu, vitamina B6, vitamina C, însă totul depinde de felul în care sunt gătiți.
Consumați prăjiți, cartofii pot determina apariția unui colesterol mărit dar și a unor afecțiuni precum diabet și cancer.
Așadar, înainte de a mânca cartofi, descoperă de ce sunt periculoși pentru sănătatea ta.
Cartofii îngrașă
Nu este niciun secret pentru nimeni că aceste legume duc la îngrășare. Conform oamenilor de știință, care au efectuat un studiu pe 120.000 de persoane, timp de 12 ani, persoanele care au mâncat o porție de cartofi s-au îngrășat cu 1,3 kilograme.
Cartofii conțin toxine
Expunerea cartofilor la lumină înseamnă un conținut crescut de glicocalaloide, care sunt toxice atunci când cartofii sunt consumați. Un cartof conține astfel de toxine atunci când are o tentă verzuie sub coajă.
Cartofii prăjiți pot cauza apariția cancerului
Cartofii prăjiți nu sunt deloc sănătoși, deși sunt gustoși. Fie că sunt prăjiți sau făcuți la cuptor, la o temperatură mare, aceștia dezvoltă acrilamidă, un tip de chimicale ce determina apariția cancerului.
De asemenea, potrivit experților, cartofii prăjiți nu sunt dăunători pentru organism, ci cantitatea. Fiind tăiați, aceștia pot ajunge să fie consumați în cantități mari, motiv pentru care în timp ce poți confrunta cu kilograme în plus.
Ba mai mult, pentru menținerea sănătății, dacă vă plac cartofii, puteți consuma cartofi copți. Un singur cartof copt vă asigură nu mai puțin de 20% din doza zilnică de vitamina B6, care este responsabilă de menținerea sănătății inimii și de sporirea regenerării celulelor nervoase.
Articol citit de 2145 persoane
Acest articol nu are comentarii!