Poate că îți este familiar oțetul din vin sau de mere însă trebuie să știi că există și oțet din nucă de cocos, care are numeroase proprietăți nutritive, fiind extrem de benefic pentru organism.

Conform specialiștilor în medicină naturopată, oțetul din nucă de cocos este o sursă excelentă de probiotice, care sunt responsabile de controlul asupra tractului digestiv, astfel că te va ajuta să tratezi diareea, sindromul de colon iritabil precum și intoleranța la lactoză.

De asemenea, oțetul din nucă de cocos este indicat pentru a trata boli inflamatorii, diareea infecțioasă, afecțiuni orale sau ale pielii.

Obținut din seva copacului, oțetul de cocos este bogat în minerale, fosfor, fier, magneziu, zinc, sulf, mangan și cupru, astfel că este recomandat și pentru reglarea tensiunii arteriale dar și pentru întărirea oaselor.

În compoziția oțetului de cocos de regăsesc și opt aminoacizi, ce ajută la dezvoltarea masei musculare și protejează țesutul. Grație indicelui glicemic mic pe care-l are, acest ingredient este ușor de digerat și ajută chiar la tratarea infecțiilor, având un conținut bogat de vitamina C, responsabilă de metabolizarea și reducerea inflamațiilor.

Cum poți consuma oțetul de cocos? Ei bine, oțetul de cocos poate fi folosit la fel ca și cel de mere, în salate, marinade, sosuri sau chiar pe stomacul gol, diluat în apă și cu o linguriță de miere întrucât îți va energiza organismul pe tot parcursul zilei.

Articol citit de 3524 persoane