Funcționarea optimă a creierului este deosebit de importantă pentru funcționarea organismului, întrucât activitatea cerebrală este responsabilă de menținerea unor funcții vitale, precum atenție, memorie, gândire, învățare.

Așadar, pentru a-ți îmbunătăți activitatea cerebrală este important să cunoști câteva remedii naturiste, ce sunt responsabile de sporirea capacității de concentrare și memorare, precum și de eficientizarea randamentului intelectual.

Care sunt acestea, află mai jos:

Rozamarinul

Recunoscut pentru aroma pe care o poate oferi preparatelor, rozmarinul este benefic și pentru sănătate, întrucât ajută la îmbunătățirea memoriei, stimulează circulația sângelui și combate surmenajul psihic, grație acțiunilor antioxidante, antiinflamatoare și antitumorale. De asemenea, ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului nervos, dearece stimulează memoria, așa că poți consuma o infuzie de rozmarin pe care o poți obține amestecând 250 de ml de apă fierbinte cu o linguriță de plantă uscată.

Busuiocul

Studiile de specialitate au arătat, de-a lungul timpului, că busuiocul este responsabil de îmbunătățirea circulației sangvine la nivelul creierului, dar ajută și la sporirea puterii de concentrare. Așadar, nu ezita să consumi ceai de busuioc ori să incluzi acest ingredient în limonade sau, de ce nu, și în salate.

Salvia

Un alt ingredient responsabil de menținerea sănătății creierului este salvia, care ajută la inhibarea unor enzime ce sunt responsabile de blocarea unor procese importante la nivelul creierului. Aceasta ajută, de asemenea, la stimularea capacității de memorare și îmbunătățește performanțele intelectuale.

De asemenea, pentru a te bucura din plin de efectele acestor plante îți poți prepara un tonic. Trebuie doar să amesteci două linguri din fiecare plantă cu șase linguri de miere de albine, cât să acopere toate plantele. Pune ingredientele într-un borcan, păstrează-l la răcoare și la întuneric și așteaptă o lună de zile. Agită, însă, din când în când borcanul, ca mierea să se amestece cât mai bine. După această perioadă consumă o lingură pe zi, de trei ori pe zi, dacă ești adult sau, în cazul copiilor, o linguriță, de trei ori pe zi. Poți să diluezi siropul cu apă.

Articol citit de 3209 persoane