Noul tip de coronavirus face ravagii în toate colțurile lumii și acționează rapid odată ce organismul este infectat. Mai exact, odată ce virusul a fost contractat poate să determine apariția febrei, a strănutului ori a congestiei nazale. Uneori, în anumite cazuri, infecțiile respiratorii se înrăutățesc și pot să determine și moartea.

Coronavirus - COVID-19 - a stârnit panică în toate colțurile lumii, în doar câteva săptămâni, atât în China, cât și în Europa.

Confrom experților, acest tip de coronavirus a fost depistat în Wuhan, China, în luna decembrie a anului 2019. Acesta nu s-a mai întâlnit în rândul oamenilor și se răspândește cu rapiditate. Ba mai mult, rata de mortalitate este foarte mare.

Coronavirus - COVID-19 este un virus ce poate să determine numeroase probleme în organism, odată ce virusul este contractat. Mai exact, primele simptome includ febră, strănut, congestie nazală, oboseală și dureri musculare continue.

De asemenea, în cazul persoanelor care se confruntă cu un sistem imunitar slăbit, acestea se pot confrunta cu probleme sevedere de respirație.

Categoriile de risc sunt diabeticii, persoanele care se confruntă cu hipertensiune arterială și probleme cardiace. Perioada de incubație în cazul acestui virus este de 5-14 zile, iar perioada de recuperare este de două săptămâni.

În ceea ce privește normele de prevenție a noului tip de coronavirus este important să-ți speli mâinile cu regularitate și să stai acasă cât timp autoritățile îți solicită acest lucru. De asemenea, dacă prezinți simptome, rămâi izolat și cere sfatul experților prin telefon. Vor ști să te ajute imediat și nu vei pune alți oameni în pericol.

Articol citit de 315 persoane