Dacă te gândești să-ți îmbunătățești stilul de viață și vrei să adopți o alimentație sănătoasă îți propunem să descoperi care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi zi de zi, potrivit Mayo Clinic.

Fructe și legume

Potrivit nutriționiștilor, alimentația de zi cu zi trebuie să fie bogată în fructe și legume. Acestea te vor ajuta să-i oferi organismului cantitatea optimă de vitamine și minerale.

Carbohidrați

Nutriționiștii recomandă să consumi și carbohidrați, însă este important să-i alegi pe cei sănătoși. Spre exemplu, poți include în alimentație cerealele integrale, care sunt bogate în fibre, ajutând astfel la combaterea problemelor digestive.

Proteine și lactate

Următoarele pe lista experților de Mayo Clinic sunt proteinele și lactatele. Poți consuma anumite legume, pește sau produse lactate sărace în grăsimi. Acestea îi vor oferi organismului tău calciu, vitamina D și, evident, proteine.

Grăsimi sănătoase

Nelipsite din alimentația ta ar trebui să fie și grăsimile sănătoase. Care sunt acestea? Ei bine, experții de la Mayo Clinic recomandă uleiul extravirgin de măsline, avocado, nuci, dar și unt de arahide natural.

Articol citit de 287 persoane