Printre cele mai comune afecțiuni întâlnite în rândul oamenilor de toate vârstele se numără astmul, tusea și bronșita, însă ele pot fi combătute cu ușurință cu ajutorul unor remedii naturiste simple.

La îndemâna oricui și extrem de ieftine, aceste remedii naturiste ar trebui să fie încercate de orice persoană care se confruntă cu astm, tuse ori bronșită.

Remediu pentru astm, tuse și bronșită cu ceapă

Ai nevoie de:

- cinci litri de apă
- 500 de grame de ceapă
- 500 de grame de zahăr brun
- două lămâi
- șapte linguri de miere

Mod de preparare:

Într-o cratiță mare, pune zahărul și topește-l până când capătă o culoare maronie, iar apoi adaugă ceapa tocată mărunt. Când s-a călit, adaugă apa.

Lasă totul la fiert până când cantitatea scade cu o treime, iar apoi lasă la răcit. Adaugă sucul de lămâie și mierea. Amestecă bine, strecoară și pune conținutul într-o sticlă din sticlă.

Condump o lingură din băutură înainte de fiecare masă.

Remediu naturist cu mentă

Cea mai simplă modalitate pentru decongestionarea căilor respiratorii este ceaiul de mentă. Acesta ajută la fluidizarea mucusului, motiv pentru care ar trebui fie să bei ceai de mentă, fie să încerci băile de aburi în care ai pus frunze proaspete de mentă ori ulei esențial de mentă.

De asemenea, ca să previi tusea trebuie să eviți contacul cu alți bolnavi, dar și să-ți acoperi nasul și gura ori de câte ori tușești ori strănuți, să bei multe lichide și să-ți speli mâinile des, mai ales după tuse ori înainte de a mânca.

Articol citit de 1269 persoane