Frunzele de busuioc proaspete sunt un adevărat aliat de nădejde pentru ameliorarea indigestiei, întrucât ameliorează durerile și poate reduce iritațiile mucoasei stomacului.

Potrivit specialiștilor, atunci când aciditatea din stomac are un nivel crescut și ajunge în esofag, apare indigestia. Această poate fi produsă și de iritațiile mucoasei stomacului și, în cazul în care nu este tratată la timp, poate determina apariția durerilor, a senzației de preaplin, a arsurilor stomacale și chiar a greuțurilor. Aceste simptome pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste, precum busuiocul, o plantă pe care multă lume o are în bucătărie ori în grădimi.

Potrivit studiilor de specialitate, busuiocul proaspăt conține nutrienți esențiali pentru sănătate, precum vitamine și minerale. Mai exact, este o sursă excelentă de vitamina A, C, E, K și acizi grași Omega-3. Conține, de asemenea, cupru, calciu, mangan, fosfor, zinc și potasiu, dar și betacaroten, zeaxantină și beta-criptoxantină, motiv pentru care contribuie la ameliorarea simptomelor date de indigestie, precum arsuri, greață și chiar gaze.

 

Ei bine, pentru a îmbunătăți digestia, este recomandată să consumi câteva frunze de busuioc proaspete, pe care le poți include fie în diferite preparate, fie în smoothie-uri sau îți poți pregăti un suc cu apă de cocos, lime sau lapte bătut, aceste ingrediente fiind recunoscute pentru proprietatea de a îmbunătăți digestia.

Totodată, frunzele de busuioc ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, contribuie la pierderea în greutate și reduce nivelul de colesterol din sânge.

De asemenea, pentru a ameliora indigestia poți să folosești și păpădia, o plantă plantă cunoscută pentru proprietățile terapeutice. Aceasta nu doar că stimulează digestia, dar combate balonarea și normalizează nivelul de colesterol din sânge.

Un aliat de nădejde pentru digestie este și ghimbirul, care conține enzime ce ajută la stimularea salivației și la îmbunătățirea deglutiției, ajutând la combaterea balonării și a durerilor abdominale.

La îndemâna oricui și benefic pentru sănătatea gastrointestinală este și ananasul. Acesta conține bromelină, care ajută la funcționarea tractului gastro-intestinal.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 383 persoane