Când vine vorba de menținerea unui tract intestinal sănătos nu trebuie să alegi medicamentele. Există numeroase alimente care sunt eficiente în ceea ce privește stimularea digestiei, ajutând astfel la prevenirea constipației.

Care sunt alimentele care au proprietăți laxative, află mai jos:

Pepene verde

Pepenele verde este, fără doar și poate, favorit în sezonul cald. Acesta este răcoros, aromat și, în plus, are și proprietăți laxative, având un conținut bogat de apă.

Cereale integrale

Cerealele integrale, precum quinoa, bulgur, orez brun, fulgi de ovăz, grâu integral și chiar orz se numără printre alimentele care sunt o sursă excelentă de fibre, ajutând la prevenirea constipației. Totodată, ele contribuie la prevenirea hemoroizilor, o problemă întâlnită frecvent.

Afine și căpșuni

Persoanele care se confruntă cu un tract intestinal leneș ar trebui să includă în dietă afine și căpșuni. Sunt o sursă bogată de pectină, un tip de fibre solubile, ce ajută la îmbunătățirea digestiei.

Frunze verzi

Varza kale, spanacul și chiar salata verde se numără printre cele mai bune alimente cu efecte laxative. Conțin magneziu, un mineral ce ajută la îmbunătățirea digestiei.

Iaurt

Iartul și kefirul sunt alimente care sunt o sursă bogată de probiotice, acestea contribuind la menținerea unui echilibru în ceea ce privește bacteriile sănătoase din intestine. Acestea contribuie la descompunerea fibrelor, îmbunătățind astfel digestia.

Mere și pere

Aceste fructe pe care le găsești în orice piață sunt o sursă excelentă de pectină, un tip de fibre ce contribuie la mișcarea conținutului intestinal, sporind digestia.

Broccoli și conopida

Aceste legume nu sunt printre favoritele oamenilor, dar ele conțin fibre solubile și insolubile ce ajută atât la solidificarea scaunelor moale, cât și la lubrifierea intestinelor, favorizând eliminarea deșeurilor. Totodată, ele pot contribui la menținerea sănătății colonului, potrivit unor studii de specialitate.

Citrice

Fructele precum portocale, grapefruit, lămâi și lime nu doar că îți oferă un plus de apă, ci contribuie la prevenirea balonării și stimulează mișcările conținutului intestinal, grație aportului de pectină.

Totodată, pe lângă aceste alimente pe care le poți include cu încredere în dieta ta, este important să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi. Nu te va ajuta doar să te hidratezi, ci îți va îmbunătăți și digestia.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 989 persoane