Ceaiurile sunt considerate adevărate comori pentru sănătate, deoarece ajută la hidratarea organismului. În plus, acestea sunt la îndemâna oricui și într-o gamă variată. Cald sau rece, ceaiul este perfect pentru a-l consuma, mai ales atunci când fie te simți rău, fie ai nevoie de o detoxifiere a organismului ori toate la un loc.

Potrivit nutriționiștilor, există numeroase tipuri de ceaiuri care te ajută să-ți întărești sistemul imunitar, ajutând la reducerea riscului de a contracta diferite boli. Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru imunitate, află mai jos:

Ceai verde

Obținut din fruze din planta camellia sinensis, ceaiul verde este unul dintre cele mai apreciate tipuri de ceai și are numeroase beneficii pentru sănătate. Conform celor mai noi cercetări, ceaiul verde ajută la întărirea sistemului imunitar și sporește rezistența organismului în fața bolilor.

Grație aportului de antioxidanți, ceaiul verde ajută la reducerea riscului de apariție a multor boli, precum scleroză multiplă, artrită reumatoidă, boala sistemului antiinflamator. Acesta conține, de asemenea, și vitamina C și E, antioxidanți care combat radicalii liberi din organism.

Ceai de turmeric

Turmericul, acea pudră obținută din planta Curcuma longa, care trăiește în India și în alte țări din Asia, are beneficii pentru săntate, fiind o sursă bogată de curcumin, un antioxidant care ajută la combaterea inflamațiilor, la menținerea sănătății inimii și a creierului, dar și la ameliorarea durerilor reumatice. Totodată, specialiștii în medicină naturopată recomandă ceaiul de turmeric, acesta ajutând la întărirea sistemului imunitar. Băut constant, acesta are proprietăți antioxidante și sporește detoxifierea organismului, contribuind la ameliorarea efectelor nocive date de radicalii liberi.

Ceai de ghimbir

La fel ca și turmericul, ghimbirul are proprietăți antimicrobiene, fapt pentru care ajută la întărirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de îmbolnăvire. Pentru un plus de savoare, însă, dar și pentru efecte mai puternice, îți recomandăm să adaugi felii de lămâie în ceai. Îl vei adora.

Ceai de mușețel

La îndemâna oricui și folosit din cele mai vechi timpuri pentru a întări sistemul imunitar și pentru a preveni simptomele date de răceală și gripă, ceaiul de mușețel este un aliat de nădejde pentru sănătate. Potrivit studiilor de specialitate, consumat de două ori pe zi, acesta ajută la întărirea sistemului imunitar. Se recomandă să adaugi și miere și lămâie, pentru o aromă mai puternică, dar și pentru efecte mai puternice.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 14 persoane