Sforăitul este o problemă cu care se confruntă numeroase persoane și care este foarte supărătoare, mai ales pentru cei din jur, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi câteva metode simple și eficiente pe care a-l combate.

Poate că ai auzit de fel și fel de trucuri pentru a stopa sforăitul, însă acesta poate fi combătut și cu ajutorul unor alimente.

Ce alimente ar trebui să consumi pentru a înceta să sforăi, află mai jos:

Miere

O metodă simplă și efientă pentru a înceta să mai sforăi este să consumi miere. Adaug-o în toate băuturile pe care le consumi, iar efectele se vor vedea rapid. Aceasta are proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care îți va desfunda căile respiratorii și te va ajuta să ai un somn liniștit.

Pește

Cunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra sănătății este și peștele. Consumă orice fel, inclusiv, ton, somon ori păstrăv sau macrou și vei vedea că nu vei mai sforăi. Ar trebui, însă, să renunți la consumul de carne roșie, întrucât grăsimile saturate pot să determine apariția unor spasme și inflamații ale căilor nazale.

Ulei de măsline

o altă metodă simplă pentru a combate sforăitul este să consumi ulei de măsline, întrucât are proprietăți antiinflamatorii și este o sursă de grăsimi saturate, ceea ce înseamnă că va îți va asigura un somn de calitate, prevenind sforăitul.

Ceaiuri

Fie că vorbim de ceai negru, de ceai verde ori ceai alb, acestea n-ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care obișnuiesc să sforăie. Grație proprietăților calmante asupra gâtului iritat, acestea ajută la curățarea căilor respiratorii eliminând surplusul de mucus.

Articol citit de 686 persoane