Hipotensiunea descrie tensiunea arterială scăzute, care înregistrează valori sub 90/60mmHg, însă aceasta poate fi reglată cu ajutorul unor remedii naturiste simple.

Hipotensiunea poate fi însoțită de stări de amețeală, de slăbiciune corporală și dificultăți de concentrare și poate să apară, uneori, la ridicările spontane din poziția șezut ori culcat, dar și de anumite tulburări hormonale, insuficiență cardiacă, aritmii, dilatare a vaselor de sânge, accident vascular cerebral, boli hepatice sau chiar sarcină.

Pentru a normaliza tensiunea arterială este important să consumi o cantitate mare de lichide, precum apă, ceaiuri neîndulcite și să evitați alcoolul, întrucât nu face decât să deshidrateze corpul.

Deși consumul de sare este dăunător, în cazul persoanelor cu hipotensiune se recomandă suplimentarea aportului zilnic de sodiu în dietă.

Poți, de asemenea, să optezi pentru infuzia de lemn dulce. Consumată frecvent, aceasta ajută la normalizarea tensiunii arteriale, precum și la ameliorarea senzației de slăbiciune și la reducerea crampelor determinate de sângerările extreme.

Pentru a o prepara ai nevoie de o lingură de lemn dulce și 250 de ml de apă caldă. Lasă la infuzat, iar apoi consumă amestecul.

Ceaiul de tei este, de asemenea, eficient pentru persoanele hipotensive. Trebuie doar să consumi două căni de ceai de tei pe zi, iar starea ta de sănătate se va îmbunătăți.

La fel de benefică pentru organism este și infuzia de ghimbir cu piper roșu. Aceasta nu doar că îmbunătățește circulația sanguină, însă are și efecte anticoagulante, fiind un aliat de nădejde pentru persoanele care se confruntă cu hipotensiune.

Trebuie doar să fierbi apa, după care să adaugi piperul roșu și ghimbirul ras. Așteaptă să infuzeze, după care consumă 1-2 căni pe zi.

Articol citit de 1066 persoane