Multe persoane se confruntă în ziua de astăzi cu o circulație a sângelui deficitară, însă aceasta poate fi îmbunătățită prin adoptarea unui stil de viață sănătos, dar și prin includerea în dietă a unor băuturi naturale, precum ceaiuri.
O circulație a sângelui bună este esențială pentru menținerea sănătății, deoarece în acest fel sunt transportate oxigenul și alți nutrienți către celulele din corp. O deficiență în ceea ce privește sistemul circulator înseamnă, fără doar și poate, o înrăutățire a calității vieții, dar și apariția unor probleme de sănătate.
Sedentarismul și alimentația proastă sunt doar câțiva dintre factorii care determină o circulație proastă a sângelui, care se reflectă prin retenția de lichide, oboseală sau furnicături, printre altele.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pe care le poți consuma, află mai jos:
Ceai de coada calului
Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, ceaiul de coada calului este o băutură ce poate preveni acumularea de lipide pe artere, precum a colesterolului și a trigliceridelor. Așadar, consumul regulat al acestei băuturi contribuie la reducerea riscului de apariție a problemelor de circulație a sângelui și împiedică apariția venelor varicoase.
Pentru a-l prepara ai nevoie:
- un litru de apă
- 20 grame de ceai de coada calului
Mod de preparare:
Într-o oală, pune la fiert un litru de apă, iar apoi, când a dat în clocot, adaugă planta.
Lasă la infuzat pentru 5-10 minute, iar apoi strecoară și consumă băutura.
Consumă între 1-2 căni pe zi.
Ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir conține o mulțime de nutrienți ce pot ajuta la îmbunătățirea sănătății. Are proprietăți antiinflamatorii și anticoagulante, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge și, de asemenea, previne apariția unor afecțiuni. Totodată, poate acționa ca un tonic, protejând pereții arteriali împotriva depunerii acumulării de lipide.
Ai nevoie de:
- două rădăcini de ghimbir proaspăt
- 200 ml de apă
- miere sau suc de lămâie
Mod de preparare:
Pune cele două rădăcini de ghimbir proaspăt în apa clocotită și lasă la infuzat pentru zece minute.
Înainte de a-l consuma, adaugă miere sau suc de lămâie, pentru a-i conferi un plus de savoare.
Consumă până la trei cești pe zi, timp de cel puțin două săptămâni.
Ceai de rozmarin
Rozmarinul este, fără doar și poate, una dintre cele mai populare plante aromatice, însă acesta are și proprietăți medicinale, întrucât este o sursă excelentă de antioxidanți.
Ai nevoie de:
- cinci grame de rozmarin
- 250 ml de apă
Mod de preparare:
Într-un ibric, pune apa la fiert, iar când a dat în clocot, adaugă planta și lasă la infuzat pentru zece minute.
Consumă câte o ceașcă pe zi, la fiecare trei zile.
Totodată, înainte de a începe o cură cu aceste ceaiuri, cere sfatul medicului tău. În plus, încearcă să nu amesteci infuziile, ci încearcă să duci o cură la bun sfârșit, pentru a evita apariția efectelor adverse.
Pentru a te bucura de o circulație a sângelui bună adoptă și un stil alimentar sănătătos, bazat pe alimente bogate în fibre, precum fulgi de ovăz, spre exemplu.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 2302 persoane
Acest articol nu are comentarii!