Alegerile alimentare sunt mai importante decât crezi, întrucât îți pot influența nu doar greutatea ci și sănătatea. Așadar, atunci când vrei să-ți îmbunătățești starea de sănătate sau pur și simplu vrei să slăbești, trebuie să știi care sunt combinațiile pe cae n-ar trebui să le faci niciodată.

Potrivit nutriționiștilor, dacă alegi să combini alimente care nu sunt ”compatibile”, te poți alege cu arsuri, gaze la stomac, oboseală cronică sau lipsă de energie.

Descoperă care sunt cele mai neinspirate combinații de alimente pe care nu trebuie să le faci, mai jos:

Pepene galben și pepene verde

Este important să nu consumi în același timp pepene galben și pepene verde, întrucât sunt bogate în fibre și apă, dar și vitamine și minerale, motiv pentru care pur și simplu te obligă să le consumi separat, pe stomacul gol, oferindu-ți o senzație de sațietate. De asemenea, potrivit nutriționiștilor este bine să le consumi dimineața sau seara, fără să bei apă.

Proteine și amidon

Una dintre cele mai proaste alegeri alimentare pe care le poți face este să combini proteine, adică pește, ouă, carne, lapte și iaurt, dar și legume, nuci sau semințe cu amidon (paste, pâine, dulciuri, cartofi, orez), dar și legume gătite mult timp precum dovleac, morcov, porumb ori pere. 

Așadar, dacă alegi să mănânci pește combină-l cu o salată, nu cu orez sau cartofi.

Lapte și lactate

Considerat a fi un alt tip de proteină față de alte lactate, laptele n-ar trebui să fie combinat cu altă mâncare. Chiar dacă nu ai probleme digestive, alege să consumi laptele separat, fără a consuma alte ingrediente. E cel mai sănătos.

Fructe în timpul mesei

Să mănânci un fruct după masă nu e un obicei atât de sănătos precum ai crede, mai ales dacă ai mâncat înainte alimente bogate în amidon. Făcând acest lucru, zahărul din fructe va fermenta în stomac. 

Articol citit de 2637 persoane