Recunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile benefice pentru sănătate, ceaiul de gălbenele este recomandat pentru tratarea numeroaselor afecțiuni.


Gălbenelele sunt o adevărată comoară pentru sănătate deoarece conțin flavonoide, vitamina C, substanțe proteice, carotenoizi, uleiuri eterice dar și rășini și mucilagii, astfel că au acțiune antiinflamatorie, decongestivă, antiseptică, antimicrobiană, imunostimulentă și chiar cicatrizantă, având puterea de a spori vindecarea și regenerarea țesuturilor.


Așadar, potrivit specialiștilor în medicină naturopată, ceaiul de gălbenele poate fi folosit pentru tratarea ulcerului gastric în fază incipientă, are puterea de a întări sistemul imunitar în cazul infecțiilor virale și poate chiar să inhibe dezvoltarea stafilococului auriu Oxford. 


Ceaiul de gălbenele este o sursă excelentă de betacaroten, fapt pentru care are proprietatea de a preveni procesele inflamatorii din corp și de a reduce riscul de apariție a artritei reumatoide ori a altor afecțiuni ale sistemului osos.


Ceaiul de gălbenele, care este folosit pentru a trata afecțiuni gastro-intestinale, poate să combată și arsurile stomacale date de mesele copioase. În plus, poate trata chiar și tulburările digestive în cazul copiilor.


Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, ceaiul de gălbenele ajută la stimularea secreției biliare întrucât sporește eliminarea toxinelor din ficat.


Și infecțiile urinare pot fi tratate cu ajutorul ceaiului de gălbenele, însă este indicat să bei în fiecare seară o cană cu ceai de gălbenele.


De asemenea, ceaiul de gălbenele poate fi folosit și pentru uz extern, mai exact pentru curățarea tenului ori pentru păr, întrucât îi conferă un plus de strălucire.
Ca să te bucuri de efectele ceaiului de gălbenele poți alege să prepari o infuzie din flori. Se recomandă să pui o lingură de flori de gălbenele la o cană cu apă fiartă. Lasă la infuzat câteva minute, după care consumă amestecul. Este bine să bei cel puțin 2-3 căni pe zi.
 

Articol citit de 3466 persoane