Administrarea unor vitamine nu reprezintă doar un moft, ci uneori, în anumite situații, poate fi o necesitate, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi care sunt vitaminele necesare organismului tău pentru a se menține sănătos.

Conform medicilor, vitaminele esențiale pentru funcționarea optimă a organismului, dar și pentru a-și menține sănătatea sunt vitaminele A, C, D, E, K, dar și vitaminele de tip B, între care B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 și B12. Ca să te bucuri de ele nu este nevoie să urmezi o cură cu suplimente alimentare, deși în cazuri grave poate fi o soluție imediată, ci poți alege să ai o dietă variată și sănătoasă.

Spre exemplu, pentru a-i oferi organismului tău cantitatea de vitamina A necesară poți alege să consumi somon sau alte tipuri de pește, ouă și produse lactate. Acestea te vor ajuta să-ți menții sănătatea pielii, părului, a glandelor, a rinichilor și a dinților.

De asemenea, corpul uman are nevoie de vitamina D, care ajută la absorbția calciului și menține puternici rinichii și dinți. De aceea, este musai să consumi soia, unt, ouă, pește gras, precum somon, sardine. De asemenea, nu uita de expunerea la soare.

Vitamina E ajută la menținerea mușchilor puternici și sporește producția de celule roșii în sânge. Ca să-i oferi organismului tău cantitatea optimă consumă nuci, semințe și cereale integrale.

Nu uita nici de vitamina E, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. O găsești în spanac, broccoli și alte legume verzi, dar și în ficat.

De asemenea, organismul tău are nevoie de vitamina B1, care ajută la îmbunătățirea digestiei și la menținerea sănătății creierului. Poți consuma porc, nuci, semințe, cereale integrale. Evident, nu uita nici de celelalte vitamine, pe care le găsești în legume și fructe, care n-ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică.

Articol citit de 725 persoane