Osteoporoza este o afecțiune întâlnită frecvent în rândul persoanelor în vârstă, în special în cazul femeilor care se află la menopauză și se manifestă prin pierderea masei osoase. Există, însă, remedii naturiste pentru a ține în frâu această boală, pe care îți propunem să le încerci cu încredere.

Așadar, dacă ai fost diagnosticată cu osteoporoză, pentru a stopa decalcifierea încearcă să-ți prepari un amestec obținut din lămâi și ouă. Tot ce trebuie să faci este să lași la macerat, timp de șapte zile, coji pisate de ouă, în zeamă de lămâie. Consumă trei lingurițe pe zi, dimineața, la prânz și seara și nu ezita să bei și ceaiuri din plante îndulcite cu miere.

De asemenea, un alt remediu pe care îl poți încerca sunt compresele realizate din trei vârfuri de cuțit de piper negru cu un pahar de sare grunjoasă și o jumătate de litru de coniac. Lasă amestecul la macerat timp de cinci zile, după care aplică soluția pe zonele dureroase

Pentru a spori regenerarea celulară și să ajuți organismul să absoarbă și să rețină aportul de calciu consumă alimente bogate în vitamina D, precum lapte, suc de portocale ori cereale. Ai grijă, însă, să nu cazi în extrema cealaltă, întrucât excesul de vitamina D poate să ducă la apariția problemelor de sănătate la rinichi ori la inimă.

Pentru a spori refacerea oaselor consumă cu încredere un pahar de suc de urzică. Este bogată în calciu, magneziu, fier și potasiu, motiv pentru care ajută chiar și la combaterea întinderilor musculare și a leziunilor tendoanelor.

Articol citit de 3012 persoane