Numărul cazurilor de infecții respiratorii au crescut în ultimele zile, atât în București, cât și în alte zone din țară, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi câteva remedii naturiste ce te vor ajuta să combați durerile în gât.

Astfel, dacă simți că te ”paște” o răceală și ai dureri în gât, nu da iama în farmacii, ci încearcă aceste remedii naturiste simple și eficiente, ce sunt la îndemâna oricui.

Terciul de mămăligă, spre exemplu, este o metodă simplă pentru a combate durerile în gât. Trebuie, însă, ca acesta să fie pus pe piept călduț, nu fierbinte. De asemenea, îl poți și consuma, însă e musai să adaugi unt. E de preferat să-l consumi seara.

Cimbrișorul, de asemenea, face minuni pentru durerile în gât și are puterea de a întări sistemul imunitar. Tot ce trebuie să faci este să prepari o infuzie obținută dintr-o lingură de plante uscate și 250 ml de apă clocotită. Așteaptă să infuzeze, iar apoi bea ceaiul cald. Va ajuta la ameliorarea tusei, dar și a bronșitei ori a altor probleme respiratorii.

O altă metodă pentru a scăpa de durerile în gât este gargara cu apă caldă, care are efecte antimicrobiene. Adaugă o linguriță de sare la o cană de apă caldă. Amestecă până se dizolvă, iar apoi fă gargară cu o gură de acest amestec timp de 30 de secunde, o dată pe oră.

Salvia este cunoscută pentru proprietățile antibacteriene, antiinflamatorii, antioxidante și antifungice, motiv pentru care ajută la ameliorarea unor simptome precum tuse persistentă, durere în gât și chiar febră ușoară. Poate, de asemenea, să combată inflamația sistemului respirator, motiv pentru care îți recomandăm să prepari o infuzie din două lingurițe de salvie proaspătă și una de plantă uscată cu 250 ml de apă clocotită. Consumă 2-3 căni pe zi, iar efectele se vor vedea imediat.

Articol citit de 722 persoane