Ciupercile Reishi, cunoscute și sub numele de Ganoderma Lucidum, sunt folosite pentru proprietățile terapeutice pe care le au, ele făcând parte din categoria superalimentelor.

Studiile de specialitate realizate de-a lungul timpului de către experți în medicină naturopată, au arătat că ciupercile Reishi ajută la întărirea sistemului imunitar, previn apariția formațiunilor anormale ale vaselor de sânge și pot să prevină apariția tumorilor canceroase. Au, de asemenea, puterea de a combate efectele nocive date de radicalii liberi, însă pot să prevină și îmbătrânirea prematură.

Una dintre cele mai importante proprietăți ale ciupercilor Reishi este faptul că ajută la combaterea celulelor canceroase și la eliminarea celor deja existente, grație conținutului de acid ganoderic. Previn, de asemenea, dezvoltarea tumorilor și împiedică formarea metastazelor.

O altă proprietate importantă a ciupercilor Reishi este faptul că ajută la reducerea nivelului de toxine din organism, în special din ficat, ajutând astfel la menținerea stării de sănătate. Mai mult de atât, ciupercile Reishi sunt o sursă excelentă de triterpene, care sunt indicate pentru combaterea radicalilor liberi și pentru sporirea celulelor hepatice.

Ciupercile Reishi sunt eficiente pentru a menține creierul sănătos, prevenind apariția unor boli degenerative precum boala Alzheimer dar și pentru a regla hipertensiunea, îmbunătățind astfel fluxul sangvin către inimă.

Ciupercile Reishi sunt responsabile de prevenirea îmbătrânirii celulare, întrucât acestea au puterea de a proteja ADN-ul celular și mitocondrial de stresul oxidativ ce determină apariția îmbătrânirii precoce. Nu în ultimul rând ajută la ameliorarea simptomelor date de alergii, înțepături de insecte, zona zoster ori astm, dar ajută și la sporirea imunității în cazul persoanelor care se confruntă cu HIV ori SIDA.

Articol citit de 1485 persoane