Alergiile nu apar doar primăvara, atunci când pomii înfloresc, ci și în alte anotimpuri. Mai exact, toamna este sezonul în care o mulțime de români se confruntă cu alergia la ambrozie, o plantă regăsită nu doar pe câmpuri ori la margnea orașelor, ci și pe ternurile virane.

Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu alergia la ambrozie îți recomandăm să încerci câteva remedii naturiste, care te pot ajuta să ameliorezi simptomele.

Așadar, pentru a prepara acest remediu pentru ameliorarea simptomelor date de alergiile sezoniere ai nevoie de:

- cinci lingurițe din plante (pudră de rădăcină de păpădie, pudră de urzică și pudră de coajă de portocală
- o linguriță de polen crud de albine
- o ceașă cu miere naturală

Amestecă bine toate aceste ingrediente, după care păstrează amestecul într-un loc uscat și răcoros. Consumă o linguriță dimineața și una seara. Te va ajuta să combați simptomele date de alergii, precum inflamații, strănut, tuse, ochi roșii sau probleme respiratorii.

Remediu naturist cu oțet din cidru de mere

O altă modalitate pentru a combate simptomele date de alergiile sezoniere este oțetul din cidru de mere, care este responsabil de întărirea sistemului imunitar, dar care subțiază și mucusul.

Amestecă o lingură de oțet de mere, o lingură de suc de lămâie proaspăt stors și o lingură de miere proaspătă. Consum de trei ori pe zi acest amestec și te vei simți mai bine.

De asemenea, în timpul perioadei în care te confrunți cu alergii sezoniere ai grijă la alimentație și include în alimentația ta legume proaspete, precum țeină, varză, sfeclă, morcovi ori napi, dar și ghimbir, hrean sau ceap, deoarece sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, care au efecte benefice asupra organismului.

Articol citit de 2158 persoane