Copiii au tendința să răcească mult prea ușor în sezonul rece, însă atunci când micuțul tău strănută, tușește ori îi curge nasul n-ar trebui să dai fuga la farmacia din colț, ci ai putea să combați simptomele care îi dau bătăi de cap cu ajutorul unor remedii simple.

De obicei, gripa și răceala durează în jur de zece zile, însă aceste remedii simple care sunt la îndemâna oricui te pot ajuta să-i ameliorezi simptomele.

Așadar, descoperă cele mai eficiente remedii naturiste pentru a combate răceala și gripa la copii, mai jos:

Inhalații cu abur

Indiferent că prichindelul tău are doi sau șapte ani, inhalațiile cu abur sunt eficiente pentru a elibera mucusul din căile nazale, desfundând astfel nasul și ajutându-l să respire mai bine. Tot ce trebuie să faci este să optezi pentru umidificator de aer ori să dai drumul la apă caldă în baie și să o lași să curgă.

Frecții cu uleiul medicinal

Recomandate în cazul copiilor mai mari de trei luni, frecțiile cu ulei medicinal sunt indicate pentru a-l ajuta pe copil să se odihnească. Așadar, în cazul copiilor mai mari poți alege frecțiile cu ulei de camfor, eucalipt ori mentol.

Supa de pui

Lichidele calde au efecte calmante, motiv pentru care n-ar trebui să lipsească din alimentația prichindeilor. De aceea, pentru a ameliora simptome precum dureri musculare, frisoane, oboseală, nas înfundat ori febră, alege să-i dai copilului tău supă de pui, ceaiuri ori chiar suc de mere. Este, însă, important ca acestea să fie calde, nu fierbinți.

Mierea de albine

Recomandată pentru a calma tusea și durerile, mierea este indicată în cazul copiilor mai mari de un an. Este important ca aceasta să fie bio și o poți administra fie simplă ori dizolvată în ceaiuri sau în apă caldă în care ai adăugat un strop de lămâie.

Articol citit de 1226 persoane