Adevărate comori ale naturii, nucile sunt o sursă excelentă în grăsimi sănătoase, nutrienți și proteine, motiv pentru care ar trebui să le incluzi în alimentația ta cu încredere.


Care sunt beneficiile pe care le au asupra organismului tău, află în mai jos:


Nucile îmbunătățesc sănătatea inimii

Conform experților în medicină naturopată, nucile sunt o sursă excelentă de acizi grași, care sunt aliați de nădejde în menținerea sănătății inimii. Conțin, de asemenea, și acid linoleic, care are puterea de a reduce aritmia cardiacă și de a preveni acumularea colesterolului în sânge.

Nucile conțin, printre altele, și arginină, un aminoacid esențial, care îmbunătățește circulația sanguină, făcând arterele mai elastice.

Nucile îmbunătățesc sănătatea creierului

Atât nucile, cât și fisticul sunt recomandate persoanelor care se confruntă cu afecțiuni neurologice. Grație conținutului de aminoacizi și antixodanți, acestea ajută la îmbunătățirea memoriei și a sănătății creierului. De asemenea, acidul folic, vitamina A și E sporesc funcționarea optimă a sistemului nervos și reduc riscul de a dezvolta boli grave, precum demență ori Alzheimer.

Nucile ajută la menținerea sănătății digestive

Printre avantajele consumului de nuci se numără faptul că ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv. Acestea ajută la absorbția nutrienților în intestine și ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, ele pot combate indigestia, iar bacteriile benefice din colon pot regla pH-ul din corp.

Nucile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți, astfel că ajută la repararea celulelor care sunt afectate de radicalii liberi și pot, de asemenea, să prevină apariția ridurilor. Ajută, printre altele și la formarea de masă musculară, grație conținutului de fibre.

Articol citit de 487 persoane