Primăvara este sezonul în care natura renaște iar oamenii redescoperă frumusețea zilelor însorite însă acest anotimp aduce, fără doar și poate, și astenia.

Potrivit specialiștilor, astenia de primăvară este o afecțiune ce se manifestă printr-o stare pemanentă de oboseală, slăbiciune fizică sau chiar ușoară depresie, fiind cauzată de lipsa de vitamine din organism.

De aceea, dacă simți că te confrunți cu astenia de primăvară ar trebui să iei măsuri și să combați efectele nocive ale acesteia.

Spre exemplu, pentru a combate astenia de primăvară poți urma o cură cu ceai de urzică. Este o sursă excelentă de vitamine și minerale, motiv pentru care va conferi organismului tău nutrienții de care are nevoie.

Și ceaiul de soc este recomandat persoanelor care se confruntă cu această afecțiune. Fiind o sursă uimitoare de antioxidanți, acest ceai este indicat chiar și persoanelor care vor să slăbească.

După ce luni de zile ai consumat zilnic carne și grăsimi, o cură de detoxifiere este benefică pentru organism, fapt pentru care ar trebui să-i conferi corpului tău un boost de vitamine și minerale. Spre exemplu, cea mai simplă metodă pe care o poți alege este să bei ceai verde sau de mușețel. Ambele sunt bogate în antioxidanți, așa că îți vor curăța organismul.

O altă modalitate de a combate astenia este să mănânci ceapă și usturoi, în ciuda faptului că mirosul lor este neplăcut. Au proprietatea de a spori temperatura corpului, de a-l energiza și de a-i da putere. În plus, combat și previn infecțiile și răcelile.

Ginsengul este o sursă excelentă de vitamine, glucide, lipide și minerale, fapt pentru care ajută organismul să se adapteze la schimbările de mediu. În plus, activează metabolismul, înlătură starea de oboseală, combate oboseala intelectuală şi îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea.

Articol citit de 4078 persoane