Infecția cu noul coronavirus este deosebit de periculoasă pentru organism, iar experții în medicină susțin că acesta afectează nu doar plămânii, ci și creierul. Potrivit unor neurologi, coronavirusul lasă urme și asupra creierului.

Oamenii de știință încearcă să descopere felul în care funcționează coronavirusul și cum acționează el asupra organismului uman, iar experții sunt de părere că acesta nu afectează doar plămânii, rinichii și inima, ci și creierul.

Cele mai obișnuite simptome în cazul coronavirusului sunt febra, tusea și dificultățile de respirație, dar unii dintre pacienți se confruntă și cu o ecefalopatie, adică o disfuncție a creierului.

Această descoperire a fost făcută de curând, după ce un pacient în vârstă de 74 de ani, din Florida, Statele Unite ale Americii, a ajunsla spital cu febră și tuse. Radiografia plămânilor nu arătat o pneumonie, iar bărbatul a fost dus acasă. A doua zi, însă, el a revenit la spital cu febră și mai mare, probleme de respirație și incapabil să vorbească. Abia atunci medicii au considerat că ar putea fi infectat cu noul coronavirus și l-au testat. Rezultatul a fost, evident, pozitiv.

De asemenea, în alte părți ale lumii au fost descoperite cazuri de pacienți care se confruntă cu atacuri vasculare ori care prezintă simptome de encefalită sau amorțeală a extremităților. În unele situații, pacienții au avut deliruri înainte de a dezvolta febră sau probleme respiratorii, potrivit dr. Alessandro Padovani, medic la spitalul Universității din Brescia.

Trist este, însă, faptul că nu există un ventilator pentru creier. În cazul în care plămânii pacientului cedează, el este pus pe ventilator, în speranța că se recuperează. În cazul unor afecțiuni ale creierului, acest lucru nu este posibil.

Articol citit de 476 persoane