Uleiul de măsline extravirgin este o sursă excelentă de grăsimi monosaturate, polinesaturate, acizi grași saturați și vitamina E, motiv pentru care numeroase beneficii pentru sănătate.


Potrivit experților în medicină naturistă, este indicat să consumi o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol, întrucât are numeroase efecte asupra organismului, precum:


Întărește sistemul imunitar


Uleiul de măsline are efecte antioxidante, motiv pentru care are rolul de a proteja sistemul imunitar, întrucât ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.


Protejează inima


Conform unui studiu realizat de oamenii de știință, uleiul de măsline acționează ca un pansament, motiv pentru care persoanele care se confruntă cu probleme ale inimii ar trebui să consume o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Va reduce considerabil riscul de accident vascular cerebral și, în plus, grație conținutului de polifenoli, va ajuta la reglarea nivelului de colesterol din sânge.


Previne apariția bolii Alzheimer


Printre efectele date de uleiul de măsline se numără faptul că are proprietatea de a inhiba proteinele toxice ce blochează sinapsele pe hipocampus, ceea ce este primul semn care indică apariția bolii Alzheimer.


Are efecte benefice asupra sistemului digestiv


Potrivit unei cercetări realizate de Societatea Americană de Științe Nutriționale, uleiul de măsline are un conținut bogat de compuși fenolici, motiv pentru care previne ulcerul peptic și cancerul gastric.


Combate și depresia


Un studiu realizat de oamenii de știință în 2010 a arătat că un consum regulat de ulei de măsline combate depresia întrucât acest ingredient are un aport bogat de acizi grași monosaturați, ceea ce duce la reducerea riscului de declanșare a depresiei.

Articol citit de 4182 persoane