Dacă obișnuiești să te confrunți cu dureri de stomac din cauza nervozității care îți dă bătăi de cap, ar trebui să încerci câteva remedii naturiste pe bază de plante.

Nervozitatea este o problemă cu care se confruntă o mulțime de persoane și poate fi însoțită de anxietate, stres, iritabilitate și tahicardie. Toate aceste simptome pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste, pe care îți propunem să le descoperi mai jos:

Lavandă

Cunoscută pentru proprietățile calmante încă din cele mai vechi timpuri, lavanda poate fi folosită pentru a combate stările de nervozitate. Tot ce trebuie să faci este să pui această plantă în apă, când își faci baie ori să-ți pui prin casă săculeți cu lavandă.

Ceai de busuioc

Busuiocul este o plantă aromatică folosită frecvent în bucătărie. Ajută la ameliorarea problemelor digestive, însă este indicată și pentru a ameliora durerile de stomac date de nervozitate. Poți include frunzele de busuioc în salate, sosuri ori îți poți prepara un sos pesto.

Oregano

La fel ca și busuiocul, oregano are proprietăți calmante. Îți recomandăm să încerci ceaiul de oregano, care ajută la ameliorarea anxietății, dar și la combaterea nervozității. Dacă alegi să folosești ulei esențial de oregano, combină-l cu ulei de lavandă, pentru a spori efectele relaxante.

Portocale

Recunoscute pentru aroma delicioasă, portocalele ajută la ameliorarea stărilor de nervozitate. Poți alege să-ți prepari ceai, dar și sucuri ori smoothie-uri. Efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 361 persoane