Plantele medicinale sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, motiv pentru care ar trebui să le cunoști efectele asupra organismului uman și să le folosești pentru a trata diferite afecțiuni.
Care sunt cele mai întâlnite plante medicinale și ce efecte au, află mai jos:
Ginseng
Cunoscut drept un tonic general și folosit de experții în medicină naturopată încă din cele mai vechi timpuri, ginsengul ajută nu doar la ameliorarea oboselii și la tratarea rănilor, însă ameliorează și stresul emoțional, prevenind astfel apariția unor boli ale sistemului nervos. Acesta ajută, de asemenea, la tratarea insomniei, a anxietății și poate fi chiar un afrodisiac excelent, ajutând la combaterea disfuncțiilor erectile.
Păpădia
La îndemâna oricui, păpădia ajută la combaterea multor afecțiuni. Conține vitamine A, B, C, D și H, precum și betacaroten, flavonoide și săruri de potasiu și cumarine, astfel că este eficientă pentru a combate pierderea poftei de mâncare, precum și pentru a ameliora durerile de stomac, gazele intestinale, durerile musculare. În plus, este considerat a fi un tonic digestiv, motiv pentru care poți include frunzele de păpădie în prepararea salatelor, supelor și chiar a ceaiurilor.
Rădăcina de lemn dulce
Cunoscută pentru efectele pe care le are asupra sistemului digestiv, rădăcina de lemn dulce este recomandată a fi folosită pentru a ameliora simptomele date de ulcerul de stomac, dar și pentru a combate durerile de stomac, bronșita, tusea și infecțiile bacteriene ori virale.
Frunzele de zmeură
Considerate a fi o adevărată comoară pentru sănătate, frunzele de zmeură ajută la ameliorarea diareei, a problemelor de tract respirator, între care grippă și răceală, dar și probleme de inimă, febră, diabet și deficiențele de vitamine.
Articol citit de 632 persoane
Acest articol nu are comentarii!