Dacă te confrunți cu dureri de genunchi atunci când se schimbă vremea ori ți se întâmplă să te trezești cu încheieturile mâinilor înțepenite atunci trebuie să știi că suferi de reumatism.


În ciuda faptului că reumatismul nu se poate vindeca, există numeroase remedii naturiste ce pot ameliora durerile, întrucât există numeroase plante ce au efecte antiinflamatoare.


Care sunt acestea, află mai jos:


Gheara - diavolului - este recunoscută pentru proprietățile antiinflamatorii pe care le are, fiind recomandată pentru artrită, poliartrită, artroză, spondiloză, tendinită și sciatică. Așadar, dacă te confrunți cu vreuna dintre afecțiunile de mai sus trebuie să aplici o cremă ce conține această plantă ori să iei un supliment alimentar sub formă de capsule, timp de trei săptămâni.


Coacăz- negru - este recunoscut pentru conținutul de antocianine și flavonoide, astfel că are proprietăți antireumatice și antiinflamatorii. Așadar, acesta are puterea de a combate durerile, umflăturile și roșeața de la nivelul articulațiilor. Tot ce trebuie să faci este să prepari o infuzie din două lingurițe de frunze cu 200 de ml de apă caldă. Bea amestecul de două ori pe zi, între mese. Urmează o cură de trei săptămâni, iar efectele se vor vedea rapid.


Turmeric - este cunoscut pentru proprietățile extraordinare pe care le are asupra organismului încă din cele mai vechi timpuri și are efecte chiar și asupra bolilor reumatice. Turmericul are puterea de a combate durerile articulare, iar ca să te bucuri de efectele acestuia trebuie să pui o linguriță de pulbere de turmeric cu 200 de ml de apă clocotită. Poți, de asemenea, să pui și un pic de piper măcinat, ca să îmbunătățești absorbția curcuminei.

Articol citit de 3637 persoane