Rata de mortalitate a coronavirusului este destul de ridicată și depinde de categorii de vârstă, dar nu numai. Experții au descoperit, însă, că noul coornavirus este deosebit de periculos pentru persoanele înaintate în vârstă, dar și pentru cele care au un sistem imunitar slăbit.

Noul coronavirus s-a răspândit cu rapiditate în toate colțurile lumii, motiv pentru care oficialii Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pandemie. În același timp, însă, experții au încercat să afle care sunt categoriile de risc.

Astfel, potrivit studiilor de specialitate, rata de mortalitate este de 18 la sută în cazul persoanelor de peste 80 de ani care contractă virusul.

În cazul persoanelor care au vârste cuprinse între 70 și 79 de ani, rata de mortalitate este de 5 la sută.

De asemenea, riscurile de deces sunt mai mari în cazul bărbaților decât în cazul femeilor, dar și în cazul celor care se confruntă cu un sistem imunitar slăbit, întrucât pot să dezvolte complicații grave, care pot duce chiar la deces.

Ba mai mult, printre persoanele care se pot face complicații în urma contractării coronavirusului se numără și persoanele care suferă de afecțiuni grave, precum HIV, cancer, dar și boli obișnuite, ca diabet, tensiune arterială.

Din aceste motive, în următoarele săptămâni, bătrânii, în special cei care suferă de alte afecțiuni, ar trebui să stea în izolare și departe chiar și de nepoți, întrucât copii pot fi purtători de coronavirus.

Articol citit de 425 persoane