Noul coronavirus se răspândește cu repeziciune, iar în același timp oamenii mor pe capete. Pentru a preveni riscul de infecție cu noul coronavirus îți recomandăm, însă, să incluzi în dietă vitamine care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Conform studiilor de specialitate, anumite micronutriente ajută la reducerea șanselor de infectare cu noul coronavirus. Este vorba de vitamina C și vitamina C, potrivit experților.

Mai exact, în China, oamenii de știință au efectuat un protocol de tratament pentru noul coronavirus, ce constă în administrarea intravenoasă de vitamina C. De asemenea, și zincul este benefic pentru a combate coronavirusul.

Conform experților, vitamina C este recomandată în cazul infecțiilor cu noul coronavirus pentru că previne cedarea organelor.

De asemenea, un alt studiu a arătat că vitamina D ajută la prevenirea riscului de infecție cu virusul Influenza. De asemenea, aceasta ajută la prevenirea inflamațiilor din organism. O altă proprietate a vitaminei D este faptul că ajută la combaterea infecțiilor respiratorii și previn pneumonia, cu care se confruntă persoanele care ajung să fie infectate cu noul coronavirus.

Experții recomandă consumul de vitamine A, E, B2, B6 și B12, dar și fier și seleniu, întrucât ajută la reducerea riscului de a contracta infecții, dar și de a întări sistemul imunitar.

De asemenea, pentru a vă întări sistemul imunitar este suficient să dormiți suficient, cel puțin opt ore pe noapte și să faceți sport. Chiar și câteva minute de exerciții în casă te pot ajuta să-ți îmbunătățești funcția imunitară și să reduci stresul.

Evident, alimentația are un rol important în ceea ce privește, motiv pentru care specialiștii în nutriție vă recomandă să mâncați cât mai multe fructe și legume, dar și cereale, lapte, carne slabă și ouă.

Articol citit de 605 persoane