Sute de mii de români sunt diagnosticați cu diabet, însă această boală poate fi ținută în frâu cu ușurință. Trebuie doar să optezi pentru câteva remedii naturiste, ce te pot ajuta să-ți reglezi nivelul de zahăr din sânge.

Așadar, potrivit experților în medicină naturopată, ceapa este recunoscută pentru proprietățile hipoglicemiante, motiv pentru care îți recomandăm să consumi două linguri de suc de ceapă pe care l-ai diluat mai înainte cu un pahar cu apă. Bea acest amestec în fiecare zi, la o oră după masă.

Și ceaiul verde ajută la reglarea nivelului glicemiei din sânge și, mai mult de atât, are proprietăți energizante grație teinei. Ca să te bucuri de efectele minunate ale ceaiului verde este musai să bei o cană sau două pe zi, în prima parte a zilei.

Ceaiul de afin este, de asemenea, cunoscut pentru efectele pe care le are asupra diabeticilor. Grație mirtilinei pe care o conține, îți propunem să încerci să consumi ceai de afin. Recomandat este să bei cel puțin 2-3 căni pe zi, întrucât va ajuta la reglarea glicemiei, dar va ameliora și retinopatia sau alte tulburări de vedere.

Scorțișoara ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de zahăr din sânge, însă are și puterea de a reduce nivelul de colesterol și trigliceridele din sânge. Trebuie doar să lași la infuzat un baton de scorțișoară într-un pahar cu apă fiartă. Consumă zilnic această băutură, iar efectele se vor vedea rapid.

O altă combinație care ajută la reglarea glicemiei este mierea de Manuka în combinație cu propolis, motiv pentru care îți propunem să consumi cel puțin două lingurițe din acest amestec pe zi.

Articol citit de 2030 persoane