Despre beneficiile uleiului de măsline s-a vorbit în permanență de-a lungul timpului, însă la fel de benefice pentru sănătate sunt și frunzele de măslin, care sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale.
Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, frunzele de măslin conțin minerale, între care cupru, fier, fosfor, cupru, mangan, protide, dar și vitaminele A, B1, B2, C și E, precum și acizi grași nesaturați sau monosaturați și fibre.
Ce se întâmplă dacă consumi frunze de măslin, află mai jos:
Ajută la combaterea virozelor
Potrivit studiilor de specialitate, frunzele de măslin ajută la tratarea multor infecții, între care viroze, laringită, herpes, infecții ale pielii, pneumonie și stomatită.
Ajută la menținerea sănătății cardiovasculare
Potrivit experților în medicină naturopată, frunzele de măslin ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, reduce tensiunea arterială grație conținutului bogat de oleuropeină, glicozida principală. De asemenea, ajută la reducerea tenisiunii arterială sistolică și diastolică, precum și a trigliceridelor din sânge.
Reduc riscul de cancer
Frunzele de măslin au capacitatea de a stopa procesul angiogenic, care stimulează dezvoltarea tumorilor. Astfel, acestea sunt responsabile de inhibarea reproducerii și migrării celulelor tumorale avansate, ajutând astfel la prevenirea unor forme de cancer, între care cancer mamar, de vezică urinară și cancer cerebral.
Ajută la îmbunătățirea funcționării creierului
O altă proprietate a frunzelor de măslin este faptul că acestea conțin oleuropeină, care este responsabilă de reducerea simptomelor tulburărilor legate de vârstă, precum demență ori boala Alzheimer. Ajută, de asemenea, la reducerea efectelor date de radicalii liberi, prevenind pierderile de memorie și alte probleme.
Frunzele de măslin ajută la combaterea infecțiilor, între care a celor cu Candida, meningită, pneumonie, oboseală cronică, hepatita B, zona Zoster sau chiar tuberculoză, însă ajută și la tratarea unor infecții ale urechii, ale tractului urinar și chiar dentare. Nu în ultimul rând, frunzele de măslin ajută la combaterea răcelilor comune și combat virusurile periculoase, întrucât ajută la întărirea sistemului imunitar.
Articol citit de 1554 persoane
Acest articol nu are comentarii!