O circulație mai bună a sângelui înseamnă prevenirea riscului de apariție a unor boli cardiovasculare. De aceea, dacă te confrunți cu astfel de probleme, ai grijă de sănătatea ta încercând câteva remedii naturiste simple, la îndemâna oricui.


Ardeiul iute, un tonic excelent pentru tonifierea sângelui


Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru îmbunătățirea sângelui este un amestec cu ardei iute. Astfel, trebuie doar să amesteci un sfert de linguriță de pulbere de ardei iute cu o jumătate de cană de suc de struguri, fără zahăr. Amestecă bine ingredientele, după care bea produsul de 2-3 ori pe zi.


Dacă sucul de struguri are un aport bogat de vitamina C, fier și zaharuri de fructe naturale, ardeiul iute este bogat în vitamina C și calciu, fiind ușor de asimilat.


De asemenea, dacă te confrunți cu circulație periferică defectuoasă ar trebui să consumi o infuzie de păducel.  Bea o cană pe zi ori ia câte 10-15 picături de trei ori pe zi, diluate în apă, timp de 30 de zile. Grație principiilor active pe care le conține, acesta ajută la prevenirea și tratarea bolilor cardiovasculare având puterea de a îmbunătăți tensiunea oscilantă și hipertensiunea arterială, palpitațiile, tahicardia paroxistică, artimiile dar și spasmele vasculare. Mai mult de atât, îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scoarței cerebrale, prevenind astfel accidentele vasculare.


Decoctul de usturoi este, de asemenea, eficient pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Așadar, pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate consumă 2-3 căței de usturoi zdrobiți, pe care fierbe-i mai apoi timp de 15 minute în 200 ml de apă ori de lapte. Bea amestecul pe tot parcursul zilei. Poți încerca să consumi, de asemenea, și tinctura de usturoi ori picături.

Articol citit de 3540 persoane