Românii adoră, fără doar și poate, muștarul, care este un condiment foarte folosit în bucătăria românească însă boabele de muștar pot fi utilizate și pentru obținerea unor remedii naturiste.

Bogat în acizi grași Omega-3 și Omega-6 dar și calciu, fibre, mangan, magneziu, fosfor, proteine, seleniu și zinc, muștarul are numeroase beneficii pentru organismul uman.

Spre exemplu, pentru a-ți curăța și desfunda nasul atunci când te confrunți cu o răceală ori cu gripă, încălzește muștarul și diluează-l ușor.

Te poate ajuta, de asemenea, să combați ciuperca neplăcut mirositoare a picioarelor. Tot ce trebuie să faci este să pui puțin muștar praf în apă, după care să-ți speli picioarele cu acest amestec.

Pentru a combate durerile musculare, poți alege să prepari o soluție obținută din 70 de ml de apă fiartă, o linguriță de miere, una de sare, o jumătate de lămâie stoarsă și o lingură de pudră de muștar. Amestecă totul bine, după care înmoaie o bucată de pansament și aplică compresa pe zonele dureroase.

Și colesterolul poate fi ținut în frâu cu ajutorul boabelor de muștar. Trebuie doar să iei o linguriță de boabe de muștar de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Este bine să le înghiți pur și simplu, fără a le zdrobi și nici să le iei cu apă. În câteva luni vei constata că terapia cu boabe de muștar a dat roade iar nivelul de colesterol din sânge a fost reglat.

Articol citit de 2370 persoane