Bogat în vitamine, enzime și antioxidanți, ananasul este o adevărată comoară pentru organism, fiind esențial pentru întărirea sistemului imunitar, întărirea oaselor și pentru a combate indigestia.

Fiind o sursă excelentă de vitamina C, magneziu, fibre și bromelaină, ananasul ajută la întărirea sistemului imunitar, prevenind distrugerea celulară.

Ce alte beneficii mai are ananasul, află mai jos:

Ajută la combaterea inflamațiilor

O adevărată comoară pentru organismul uman este ananasul, care ajută la reducerea inflamațiilor din organism și, mai mult de atât, ajută la reducerea edemelor care se formează în urma unei operații ori a unui traumatism.

Ajută la combaterea constipației

O altă proprietate a ananasului este cea de a regla flora microbiană a colonului, ajutând astfel la combaterea constipației. Este indicat, de asemenea, și pentru tratarea afecțiunilor renale, ale vezicii urinare ori ale prostatei, întrucât are efecte diuretice și detoxidiante.

Alungă depresia cu ușurință

Conform experților în medicină naturopată, ananasul este recomandat persoanelor care se confruntă cu depresie ori anxietate, întrucât stimulează sistemul nervos. Ajută, de asemenea, la combaterea pierderilor de memorie și previne bolile hepatice.

Menține sănătatea oaselor

Specialiștii în medicină naturopată susțin că ananasul este o sursă excelentă de mangan, un mineral ce ajută la menținerea sănătății oaselor. În plus, previne osteoporoza și ajută la menținerea sănătății țesuturilor.

Consumul excesiv de ananas poate duce la apariția unor probleme. Din cauza bromelainei, ananasul poate duce la apariția unor iritații ale pielii, a vărsăturilor, diareei și a menstrelor puternice. De asemenea, persoanele care urmează un tratament cu antibiotice, anticoagulante, anticonvulsive, benzodiazepine, pastille împotriva insomniei ar trebui să nu consume prea mult ananas.

Articol citit de 2158 persoane