Esențial pentru funcționarea optimă a organismului este fierul deoarece ajută la transportul oxigenului în țesuturi precum și în respirația celulară. Ca să-i oferi corpului tău acest nutrient, nu trebuie însă să consumi neapărat carne, întrucât există legume ce au un conținut mai mare de fier.


Potrivit experților, doza zilnică recomandată pentru adulți este între 8-27 mg, nutrient ce poate fi luat din carne, în principal, dar și din alte legume precum:


Spanac

O sursă excelentă de fier este spanacul. Mai exact, 3 căni de spanac conțin 18 mg de fier, adică mai mult decât o friptură de 230 de grame. Astfel, ca să-i conferi organismului tău cantitatea optimă poți alege să consumi o salată de spanac.


Broccoli
De asemenea, bogat în fier este și broccoli, care conține și vitaminele C și K și magneziu. Această legumă este recomandată pentru îmbunătățirea capacității de absorbție de către corp, a fierului.


Lintea

Printre legumele bogate în fier se numără și lintea iar dacă nu ai idei în ceea ce privește modul de consum, află că poți adăuga o cană de linte într-o supă sau într-o salată. Lintea conține, de asemenea și proteine, fibre alimentare și potasiu.


Semințe de susan

Bogate în fier sunt și semințele de susan, acestea putând fi adăugate în salate. Ele conțin de asemenea și calciu, fosfor, zinc, seleniu, cupru și mangan dar și acid oleic și linoleic, fiind responsabile de reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, precum și de întărirea sistemului imunitar.

Articol citit de 4938 persoane