Sarea este bogată în minerale și oligoelemente dar are numeroase alte întrebuințări, nu doar pentru a da savoare mâncărurilor, întrucât are numeroase beneficii pentru sănătate.

Sarea de Himalaya sau orice alt tip de sare puțin prelucrat este o sursă excelentă de minerale și oligoelemente, fapt pentru care acest ingredient poate fi utilizat pentru a trata numeroase afecțiuni.

Spre exemplu, dacă te confrunți cu sângerări gingivale încearcă să-ți prepari o pastă din sare. Mai exact, amestecă o linguriță de sare cu puțină apă și mestecă acest amestec printre dinți, până când cristalele de sare se vor dizolva. Nu doar că vei scăpa de sângerările gingivale dar îți vei albi și dinții.

Pentru a combate iritațiile cutanate și arsurile, dizolvă o linguriță de sare de mare într-un pahar cu apă. Înmoaie o dischetă demachiantă ori o bucată de tifon și tamponează uşor porţiunile afectate. Repetă procedura de mai multe ori pe zi pentru a scăpa de problemele care îți dau bătăi de cap.

Și durerile pot fi eliminate cu ajutorul sării. Tot ce trebuie să faci este să optezi pentru împachetări. Mai exact, umple un săculeț cu sare de mare încălzită în cuptor, în prealabil, după care aplică-l pe zona dureroasă. Grație efectelor inflamatoare, durerile vor fi calmate.

Nu în ultimul rând, durerile de gât pot fi combătute cu ajutorul acestui ingredient. Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați o lingură de sare de Himalaya într-un pahar cu apă și să faceți gargară de mai multe ori pe zi. Veți elimina microbii din zona faringelui, precum și mirosul neplăcut al gurii.

Sarea are, fără doar și poate, proprietăți antibacteriene, motiv pentru care este benefică și pentru piele. Așadar, ca să te bucuri de o piele catifelată încearcă să-ți masezi corpul cu sare de mare sau de Himalaya. Vei fi încântată de efecte, iar pentru un plus de hidratare aplică și un unt de corp.

Articol citit de 4399 persoane