Strugurii sunt fructele vedetă ale toamnei și ar trebui să fie consumați cu încredere, întrucât au numeroase proprietăți pentru organism, fiind o sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxidanți polifenolici.

Albi, roze, negri, cu boabe mici sau mari, strugurii sunt o adevărată comoară pentru sănătate, motiv pentru care îți propunem să descoperi de ce ar trebui să-i incluzi în meniul tău zilnic:

Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare

Strugurii, în special cei negri, sunt o sursă excelentă de resveratrol, cel mai puternic antioxidant, care este responsabil de secreția hormonului adiponectină, care ajută la prevenirea unor afecțiuni cardiace și protejează vasele de sânge. În plus, ajută la reducerea inflamațiilor, procesează glucoza ori insulina și împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Ajută la detoxifierea organismului

Grație conținutului bogat de antioxidanți, strugurii sunt responsabili de detoxifierea colonului, ficatului și rinichilor. Ba mai mult, strugurii conțin și o cantitate mare de apă, motiv pentru care mențin un nivel optim de hidratare și ajută la menținerea tranzitului intestinal sănătos.

Sunt utili pentru protejarea vederii

Grație conținutului bogat de resveratrol, precum și de picnogenol, strugurii, cei negri în schimb, ajută la prevenirea leziunilor retiniene și a degenerescenței maculare.

Previn infecțiile și migrenele

Strugurii, consumați ca atare ori sub formă de suc, sunt benefici pentru sănătate, întrucâ au proprietăți antivirale, astfel ajută la prevenirea infecțiilor, întăresc sistemul imunitar și pot să combată cu ușurință chiar și migrenele. Sunt, de asemenea, eficienți pentru a vindeca astmul, întrucât pot să crească nivelul de umiditate de la nivelul plămânilor.

Printre proprietățile benefice ale strugurilor se numără reducerea nivelului de colesterol din sânge, prevenirea îmbătrânirii premature, dar și puterea de a menține sănătatea cerebrală, având un conținut de acid folic și vitamine din grupa B. Ba mai mult, grație conținutului de resveratrol, strugurii ajută la reducerea riscului de cancer de sân și colorectal, prevenind dezvoltarea și propagarea celulelor canceroase.

Articol citit de 2289 persoane