Considerat a fi un adevărat medicament oferit de natură, propolisul ajută la combaterea multor afecțiuni, fiind o sursă excelentă de vitamine și minerale.

Propolisul este un adevărat cocktail de substanțe vindecătoare, fiind adunat de abine din mugurii și de pe scoarța plopilor, a mestecenilor și a castanilor, a sălciilor, a frasinilor și a aninilor.

Potrivit experților în medicină naturopată, propolisul ajută la combaterea infecțiilor cu virus gripal, fiind util pentru a reduce timpul de vindecare la 3-4 zile, față de 6-7 zile.

Propolisul are, de asemenea, proprietăți antibiotice, motiv pentru care stopează dezvoltarea bacteriilor și reface țesuturile lezate de către acestea. Ajută, de asemenea, la ameliorarea bolilor respiratorii ce se manifestă prin secreții abundente, dar și a bronșitelor.

Propolisul are un conținut bogat de antioxidanți, motiv pentru care ajută la combaterea asteniei, dar ajută și la echilibrarea nivelului hormonal și întărește sistemul imunitar.

Administrat zilnic, propolisul poate să regleze hipertensiunea și tulburările de ritm cardiac, ajutând astfel la prevenirea unor boli cardiovasculare.

Printre altele, propolisul este util pentru a trata boli de piele, între care herpes, eczeme, arsuri, dar și coșuri ori furuncule.

De asemenea, propolisul este recomandat pentru ameliorarea simptomelor date de ulcer, dar și pentru a trata durerile de măsele, simptomele asociate menopauzei, precum și durerile de stomac și paraziții intestinali.

Administrarea propolisului este indicată chiar și în cazul pacienților cu cancer, întrucât studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat că reduce riscul ca celulele să devină canceroase și, în cazul celor canceroase le împiedică să se multiplice.

Articol citit de 1621 persoane