Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, motiv pentru care n-ar trebui să stai pe gânduri și să-i incluzi în alimentația ta. Ai nenumărate modalități de a-i consuma și sunt super delicioși.

Pungile clasice de cereale ar trebui să fie înlocuite de fulgi de ovăz. Sunt mai ieftini și mai sănătoși și, în plus, îți vor întări sistemul imunitar. Mai mult de atât, aceștia conțin fibre, carbohidrați și grăsimi sănătoase, motiv pentru care ajută la prevenirea multor afecțiuni, între care boli ale sistemului digestiv, diabet, constipație și chiar diabet.

Care sunt beneficiile fulgilor de ovăz, află mai jos:

Reduc nivelul de colesterol din sânge

Grație proprietăților excelente pe care le au, fulgii de ovăz au puterea de a reduce nivelul de colesterol din sânge, sporind capacitatea organismului de a răspunde la insulină. Ba mai mult, reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, grație fibrelor de beta-glucan.

Sunt o sursă excelentă de antioxidanți

Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de antioxidanți, motiv pentru care întăresc organismul și îl protejează de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Previn apariția diabetului de tip 2

Potrivit experților în medicină naturopată, fulgii de ovăz ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, mai ales în rândul persoanelor care se confruntă cu probleme cu greutatea. Mai mult de atât, ajută la îmbunătățirea rezistenței la insulină, unul dintre factorii care declanșează diabetul.

Ajută la îmbunătățirea calității somnului

Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de aminoacizi, care sunt responsabili de producerea melatoninei, un hormon care induce somnul. De asemenea, aceștia conțin și vitamina B6 și carbohidrați, care ajută la eliberarea serotoninei, un hormon care reduce stresul.

Articol citit de 1967 persoane