Rădăcina de Lemn Dulce a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri drept un remediu naturist pentru calmarea disconfortului digestiv. Astăzi îți propunem să descoperi care sunt beneficiile pentru sănătate.

Rădăcina de Lemn Dulce conține saponine triterpenice, dar și fitosteroli și flavonoizi ce ajută la întărirea sistemului imunitar și sporește, de asemenea, capacitatea de apărare a organismului în cazul imunității scăzute. Aceasta poate fi folosită, de asemenea, pentru ameliorarea simptomelor date de menopauză, dar și pentru combaterea infecțiilor.

Potrivit experților în medicină naturopată, rădăcina de Lemn Dulce are proprietăți antivirale, antimicrobiale, antioxidante și antiinflamatorii. Astfel, una dintre cele mai importante beneficii ale acesteia este faptul că poate combate cu ușurință afecțiuni ale stomacului.

Mai exact, rădăcina de Lemn Dulce poate să combată greața, durerile de stomac, arsurile stomacale și, de asemenea, poate preveni infecția cu bacteria H. Pylori ori să amelioreze simptomele date de ulcer.

De asemenea, rădăcina de Lemn Dulce are proprietăți antioxidante, motiv pentru care poate combate hepatite și afecțiuni hepatice non-alcoolice, întrucât reduce intoxicația și ajută la stabilizarea funcției ficatului.

Printre altele, aceasta ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, dar și a potasiului, în cazul persoanelor care suferă de diabet și ajută, de asemenea, la vindecarea unor afecțiuni apărute la nivel bucal. Rădăcina de Lemn-Dulce este, de asemenea, recomandată pentru reducerea stresului, întrucât echilibrează funcția glandelor suprarenale, ce produc cortizol, hormon ce gestionează stresul în organism.

 

Articol citit de 248 persoane