Indigestia, acel disconfort apărut după o masă copioasă, este o problemă des întâlnită în rândul persoanelor de toate vârstele, motiv pentru care îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste care te pot ajuta să o combați.

Cauzată de alimentația incorectă, precum mâncăruri grase, picante, alcool, cafea, băuturi carbogazoase ori abuz de medicamente, indigestia se poate manifesta prin apariția unor simptome ca greață, vom, regurcitări, senzație de arsură sau balonări.

Ca să scapi de aceste probleme, îți recomandăm să descoperi câteva remedii simple:

Ghimbir

Recunoscut pentru proprietatea de a îmbunătăți digestia, ghimbirul ajută la ameliorarea simptomelor date de indigestie. Tot ce trebuie să faci este să iei capsule de ghimbir ori să consumi puțină rădăcină de ghimbir ori să-ți faci ceai. E cea mai simplă modalitate și poți adăuga și puțină miere.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel nu doar că te ajută să te liniștești și induce somnul, însă ameliorează și simptomele cauzate de indigestie. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de flori cu 250 ml de apă clocotită. Bea două căni pe zi și vei vedea efectele.

Oțet de mere

Oțetul de mere nu e bun doar pentru slăbit, ci și pentru a combate indigestia. Consumă o linguriță de oțet de mere amestecată cu 100 ml de apă, iar apoi te vei simți mai bine. Nu exagera, însă, întrucât poți ajunge să te confrunți cu arsuri la nivelul gâtului, glicemie scăzută ori chiar amețeli.

Bicarbonat de sodiu

Acest ingredient te poate ajuta să scapi de indigestie, balonare și chiar gaze. Pune o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în puțină apă caldă și bea acest amestec imediat. Nu abuza de acest remediu, întrucât poate avea efecte adverse, precum constipație, diaree, iritabilitate, vomă sau spasme musculare.

Articol citit de 483 persoane