Bogat în antioxidanți, acid folic, betacaroten și flavonoide, ceaiul verde are numeroase beneficii asupra sănătății, fapt pentru care fiecare dimineață ar trebui să fie începută cu o ceașcă cu ceai verde.

Obținut din planta Camelia Sinensis, ceaiul verde își are originea în China, însă acum a ajuns să fie cultivat și în India sau alte țări din Asia de Est, fiind cunoscut pentru proprietățile antioxidante.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma constant ceai verde, află mai jos:

Are efecte diuretice și detoxifiante

Ceaiul verde este recunoscut nu doar pentru conținutul bogat de antioxidanți, dar și pentru proprietățile diuretice și detoxifiante, având rolul de a menține în limite normale nivelul de trigliceride și al colesterolului.

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Ceaiul verde are proprietăți laxative, fiind recomandat de medici persoanelor care se confruntă cu o constipație cronică.

Previne apariția afecțiunilor cardiovasculare

Conform experților în medicină naturopată, ceaiul verde ajută la reducerea riscului de apariția a bolilor cardiovasculare, precum și la reglarea hipertensiunii arteriale. Grație conținutului bogat de antioxidanți, ceaiul verde reglează tensiunea arterială și previne depunerea grăsimilor pe artere, menținând astfel sănătatea inimii.

Ajută la menținerea sănătății sistemului nervos

O altă proprietate a ceaiului verde este faptul că ajută la îmbunătățirea tonusului psihic și la combaterea depresiei. Totul grație conținutului de L-teanină, un antioxidant ce ajută la îmbunătățirea stării de spirit.

Ajută la prevenirea apariției cancerului

Ceaiul verde este recomandat în cazul pacienților diagnosticați cu forme de cancer, întrucât ajută organismul să facă față cu ușurință în fața terapiilor convenționale, precum chimioterapie ori radioterapie.

Ceaiul verde este recomandat și persoanelor care se confruntă cu diabet, având puterea de a regla nivelul glicemiei, iar printre proprietățile acestuia se numără faptul că ajută la prevenire îmbătrânirii celulare, sporește capacitatea de învățare și de memorare și este indicat în curele de slăbire, ajutând la reducerea absorbției grăsimii în sânge și la reducerea colesterolului.

Articol citit de 2897 persoane