Se spune că sănătatea se găsește în natură, iar printre plantele care sunt cunoscute pentru efectele miraculoase asupra organismului uman se numără și salvia, care are puterea de a combate numeroase afecțiuni, între care și tulburări ale sistemului nervos.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi salvie constant, află mai jos:

Este recomandată diabeticilor

Bolnavii de diabet ar trebui să consume frecvent ceai de salvie, deoarece studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat că această plantă ajută la reglarea glicemiei.

Previne apariția bolilor degenerative

Salvia este o plantă recunoscută pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sistemului nervos. Grație nivelului bogat de antioxidanți, ceaiul de salvie ajută la prevenirea bolilor degenerative, între care și Alzheimer. Ajută, de asemenea, la îmbunătățirea memoriei, mai ales în cazul pacienților care se confruntă cu această boală și care au un deficit de acetilcolină.

Reduce colesterolul rău din sânge

Printre efectele excelente pe care le are asupra organismului, salvia ajută la reducerea colesterolului LDL, cunoscut și sub numele de colesterol rău. Astfel, această plantă previne apariția bolilor de inimă, iar efectele se văd după doar două săptămâni de consum, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să consumi ceai de salvie.

De asemenea, salvia este recomandată, potrivit specialiștilor în medicină naturopată, pentru combaterea bolilor nervoase, dar și pentru a trata durerile de cap și migrenele, depresia psihică și nervozitatea. Este, de asemenea, indicată și pentru a preveni apariția bolii Parkinson ori a debilității, în cazul copiilor.

Ca să te bucuri de efectele magice ale salviei trebuie doar să amesteci două lingurițe de plantă cu 250 de ml de apă clocotită. Așteaptă să infuzeze timp de zece minute, iar apoi bea amestecul în timpul zilei. Este indicat să consumi cel puțin două căni pe zi.

De asemenea, poți alege să consumi și vin de salvie, pe care îl poți prepara chiar tu, la tine acasă. Mai exact, trebuie doar să lași 10-14 zile 80 de grame de frunze de salvie într-un litru de vin alb, să-l filtrezi, iar apoi să bei 2-3 linguri, după fiecare masă.

Articol citit de 2129 persoane