Recunoscută pentru proprietățile benefice pe care le are asupra sănătății, Aloe Vera este o plantă ce are numeroase beneficii asupra organismului uman, fiind recomandată pentru a trata arsuri, zgârieturi, dar și alte leziuni. De asemenea, gelul de aloe este indicat chiar și pentru uz intern.

Gelul de Aloe Vera are proprietăți antiinflamatorii, antiseptice și imunomodulatoare, motiv pentru care acționează în numeroase feluri în interiorul organismului, întrucât este o sursă excelentă de vitamine, între care A, C, E, acid folic și vitamine de tip B, minerale, enzime, zaharuri, polifenoli, acizi grași și acid salicic, precum și aminoacizi.

Cum acționează gelul de Aloe Vera în organism, află mai jos:

Combate arsurile la stomac

Determinate de refluxul gastroesofagian, arsurile la stomac pot fi combătute cu ajutorul gelului de Aloe Vera, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință în 2010. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o linguriță de gel într-un pahar cu apă și să-l consumi frecvent. De asemenea, poți să iei un litru de gel de aloe vera și să adaugi o lingură de turmeric, iar apoi să consumi câte două lingurițe dimineața și seara.

Detoxifiază organismul

Dacă simți că ai exagerat cu mâncarea în timpul pandemiei de coronavirus, atunci poți începe o cură de detexifiere. Gelul de Aloe Vera este excelent pentru a-ți hidrata organismul și pentru a elimina toxinele. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câte o linguriță de gel în smoothie-uri, pe care să le consumi dimineața, pe stomacul gol.

Combate acneea

Gelul de Aloe Vera este recomandat și persoanelor care se confruntă cu acnee. Tot ce trbeuie să faci este să-ți prepari o mască pentru față. Spre exemplu, poți să amesteci două linguri de miere cu o lingură de gel de aloe vera și o linguriță de scorțișoară. Amestecă bine ingredientele, după care aplică pe față și așteaptă să acționeze 20 de minute. Clătește în profunzime. Pielea ta îți va mulțumi.

Articol citit de 1939 persoane