Durerile articulare sunt extrem de neplăcute și sunt întâlnite tot mai frecvent în rândul tinerilor, fapt pentru care îți propunem să le combați cu ajutorul unor remedii naturiste, preparate chiar la tine acasă.


Așadar, pentru a combate durerile articulare și pentru a reduce inflamația alege să încerci câteva remedii naturiste, pe care le poți aplica pe zonelele dureroase, pentru a reduce inflamația.


Așadar, pentru a combate durerile articulate poți amesteca 200 de ml de apă cu 20 de linguri de ulei de măsline și zece linguri de sare de mare. Amestecă ingredientele până când sarea s-a dizolvat, după care depozitează amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Agită sticla înainte de utilizare, pulverizează pe zona dureroasă și masează ușor, timp de câteva minute.


Dacă uleiul de măsline are rolul de a preveni îmbătrânirea celulelor și de a combate durerile articulare, precum artrita, sarea de mare este bogată în magneziu, potasiu și calciu, ingrediente responsabile de reducerea inflamațiilor.


De asemenea, un alt remediu naturist pe care îl poți încerca este un amestec format dintr-o lingură de muștar, una de sare fină, o lingură de apă și una de miere de albine. Amestecă ingredientele până vei obține o pastă omogenă, după care aplică pasta pe articulația dureroasă, acoper-o cu o folie de plastic iar apoi înfășoară o eșarfă. Așteaptă să acționeze 2 ore, după care spală-te. Pentru ca efectele să fie maxime, aplică acest amestec înainte de culcare și lasă-l să acționeze pe tot parcursul nopții. 


Durerile articulare pot fi combătute și prin alimentație, motiv pentru care ar trebui să consumi mai multe fructe și legume, dar și să bei ceai verde dimineața, întrucât este o sursă excelentă de antioxidanți, care au rolul de a combate artrita și durerile cauzate de aceasta.

Articol citit de 3393 persoane