O adevărată comoară pentru sănătate este și fructul de graviola, care este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului, fiind recomandat chiar și pentru tratarea cancerului.

Graviola este un fruct verde, cu țepi, ce crește în pădurile tropicale din America de Sud. Atât fructele, cât și frunzele și semințele sunt folosite pentru realizarea unor tratamente recomandate pentru a trata numeroase afecțiuni, între care chiar și cancerul.

Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, cea mai importantă proprietate a fructului de graviola este faptul că ajută la stoparea înmulțirii celulelor canceroase. Grație conținutului bogat de vitamine între care B1, B2, C, dar și minerale precum calciu, potasiu, zinc și fosfor, fructul de graviola are proprietăți citostatice și antineoplasmice, dar și antitumorale, ajutând la stoparea dezvoltării celulelor canceroase, precum și la prevenirea extinderii lor.

Conform studiilor de specialitate efectuate de-a lungul timpului, fructul de graviola ajută la combaterea a 12 tipuri diferite de cancer, fiind recomandat și în chimioterapie.

De asemenea, fructul de graviola ajută la întărirea sistemului imunitar, ajutând astfel organismul să țină la distanță bolile. Ba mai mult, poate să combată răceala și gripa, dar și să regleze glicemia, în cazul bolnavilor de diabet zaharat.

Printre beneficiile fructului de graviola se numără îmbunătățirea sistemului digestiv, întrucât are puterea de a combate constipația, excesele de diaree, dar poate să elimine și viermii intestinali și alți paraziți.

Nu în ultimul rând, fructul de graviola are proprietăți antioxidante, astfel că ajută la prevenirea și la recuperarea leziunilor la nivel celular, dar și de a combate ridurile și petele cauzate de vârstă.

Fructul de graviola poate să combată și durerile de spate, herpesul, dar și efectele nocive date de radicalii liberi, care sunt deosebit de periculoși.

Articol citit de 3057 persoane